söndag 7 februari 2010

För bra för att dö av Christina Wahldén 333 m

Stella mår nästan aldrig bra. Bara när hon sitter framför datorn, kelar med Sina marsvin,när hon lyssnarpå hennes idol Marylin Manson och äta.
Hon hatar skolan. Speciallt Alva som mobbar henne för hennes övervikt. En dag efter idrotten låser hon in sig på toan och väntar tills alla har gått. När det blivit tyst utanför går hon ut och ställer sig i duschen, när hon ser Alva och hennes gäng komma in med filmkamera. De håller fast henne så hon inte kan ta sig loss. De tar Stellas kamera som egentligen är hennes mammas.
När hon kommer hem sätter hon sig framför datorn och ser att filmen på henne i duschen är ute. Hon orkar inte mer! Hon går in på en självmordsida där hon börjar chatta med en kille som kallar sig "Manson". De båda hatar sitt liv och vill dö, de bestämmer att göra det tilsammans.
När en mystisk kille ringer på dörren är det Joel i hennes paralellklass. Det är han som är Manson.
Stella och Joel går ut på tågspåret tilsammans och väntar på tågat som snart ska komma när de hör någon som ropar "Stella!"

Boken var jättebra och man kunde sluta när man väl börjat läsa. Jag läste ut den väldigt fort.

1 kommentar:

  1. Christina Wahldén vet hur man skriver en gripande ungdomsbok, eller hur?

    Nytt stycke markerar man antingen genom att börja i kanten och hoppa över en hel rad eller genom att börja en bit in på nästa rad.

    (Några glömda bokstäver; parallellklass och tillsammans. Du kan rätta genom att logga in och trycka på skiftnyckeln på de inlägg du gjort.)

    SvaraRadera