fredag 25 september 2009

Linas kvällsbok 702m

Boken handlar om 15-åriga Lina som bor i Rödköping med sin familj. Lina skriver varje kväll om vad som hänt under dagen och därav namnet kvällsbok. Lina är okysst och oskuld men det vill hon bli av med och därför börjar hon träffa Daniel, en äldre kille som hon igentligen inte gillar. Hon tycker inte att hon har några riktiga vänner utan tror att Thea och Carro bara hänger med henne för att de ska verka bättre. Men efter ett tag börjar Lina bli kär i en annan kille. Men han går bara i sjuan och är en tönt och hur ska man kunna berätta för sina kompisar att man är kär i deras mobbingoffer och dessutom en kille som är 2 år yngre än en själv?


Jag tycker att Linas kvällsbok är bra för att man följer verkligen hennes liv och man får reda på väldigt mycket om henne. Det är lite roligt också att boken är uppbyggd som en dagbok med bilder och allt. Men ibland kan det vara så att hon förklarar lite för mycket om vissa händelser... Jag rekommenderar boken till speciellt tjejer men även killar kan läsa den. Men det enda problemet kan vara att man måste leva sig i rollen som tjej för att förstå hur hon känner.

2 kommentarer:

  1. Bra recension, sådär sammanhängande liksom. Försöker alltid skriva mina så fast lyckas väldigt sällan... Är det ett problem att man måste leva sig in i rollen som tjej?

    SvaraRadera
  2. Bra reflektion Matilda. Och klart det kan vara svårt att leva sig in i rollen som tjej om man är kille, Emma.

    SvaraRadera