söndag 20 september 2009

Bryta om: 854 m

Boken är skriven av Åsa Andberg Strollo och handlar om en tjej som heter Minna. Hon är 16 år och bor med sin mamma i en lägenhet. Fast för tillfälligt så bor hon med sin pojkvän Eddie eftersom hennes mamma är inlagd. Minna ska börja gymnasium med Eddie vill att dem båda ska åka till stdamerika. I Minnas klass går det en tjej som heter Emma, Minna och hon är inte alls bra kompisar och hon gör allt för att förstöra för Emma. Minnas pappa bor i Bromma med sin nya familj och vet nästan inget om varken Minna eller hennes problem. Men sen när Minnas mamma blir släppt så blir allt bara ännu krångligare.

Jag tycker att det boken är jätte bra, väldigt sorglig men det finns även mycket kärlek med. Passar för lite äldre ungdomar. Det som är bra med boken är att detta kan ju hända i verkligheten, det finns faktiskt många barn/ungdomar som lever såhär och vågar inte säga det till någon. En riktigt bra bok som jag tycker att alla borde läsa.

1 kommentar:

  1. Va bra att du gillade den. Jag tycker som du, detta är en bok som alla borde läsa. Berör stark på ungefär samma sätt som Johanna Thydells "I taket lyser stjärnorna".

    SvaraRadera