måndag 21 september 2009

Den skräckfyllada skolan: 374

Författare: Lemony Snicket
Femte boken i serien. De föräldralösa barnen Baudelaire har placerats på en internatskola, Prufrocks Förberedande Skola. Studierektor Nero talar om för dem att de inte behöver oroa sig för greve Olaf, skolans avancerade datorsystem ska hålla honom borta. De två äldre syskonen måste gå på onödiga lektioner, Sunny måste bli assistent åt Nero (vilket hon är alldeles för liten för), och på kvällen måste de lyssna på Nero spela uselt på sin fiol i sex timmar. Men det värsta är den nya gymnastikläraren, som i själva verket inte är någon gymnastiklärare, utan greve Olaf. Som tur är träffar de trillingarna Quagmire, som även de blivit av med sina föräldrar och ett syskon i en förskräcklig eldsvåda.

Denna boken var rolig, men inte riktigt lika bra som de andra. Serien är ändå inte tjatig och jag tycker författaren är riktigt duktig som kan hålla uppe spänningen i så många böcker.

1 kommentar:

  1. Är detta sista boken i serien?
    Du pratar om humor och spänning. I din sammanfattning ovan kan jag inte se vad det är som är roligt och spännande. Berätta mer!

    SvaraRadera