fredag 5 mars 2010

Under ytan av Cecilia Lidbeck 405 m

Henke och Suss. De har alltid tittat lite extra mycket på varandra. Men det var på festen allting började, när Henke skulle gå på balkongräcket och sen ramlade över Suss. De blev bättre och bättre vänner, de skolkde till och med tillsammans och stack till köpenhamn. Efter det var det rätt uppenbart att de var kära. De blev tillsammans och kom närmare och närmare varandra.
Men en dag ser Suss Henkes mamma i affären. Full. Hon försökte prata med Henke om det men det fanns inget bra tillfälle.
Henke hade en dålig dag. Han var taskig mot alla och kom med dumma komentarer. Henke, Suss och deras kompisar var på en fritidsklubb, när han började snacka skit om Suss rakt framför henne. Då blev hon såklart sur och skrek ut om Henkes mamma.

Jag tyckte att den var bra, det var en ganska vanlig bok tycker jag. Men ändå bra att läsa.

2 kommentarer:

  1. Kunde du känna igen dig i vardagliga problematiska situationer? När man läser boken och inte är mitt i det problematiska så upplevs det som alldagligt men när man är mitt i något sådant så är det svårt att tycka att det är "något vanligt".

    SvaraRadera
  2. Varför tror du han var taskig mot henne? Hur ska man göra för att inte säga saker som man sen knske får ångra? Hur mycket kan man "ta emot" från någon man tycker om eller är kompis med? Tycker den här typen av böcker är bra för att öka förståelsen för hur olika människors levnadsvillkor är.

    SvaraRadera