fredag 5 mars 2010

Spelar död : 510 m

Boken är skriven av Stefan Casta och handlar om en kille som heter Kim. Kim och hans kompisar har samma intresse, fågelsådnign. Dem är ofta uppe tidigt för att cykla iväg och kolla på fåglar och umgås. Men "gänget" brukar även titta på film hemma hos Pia-Maria. Men Kim är inte alltid så intresserad av att vara med dem andra. Han vill heller sitta hemma och läsa en bok. Kim gillar Tove, en i gänget, och ibland verkar det som om att hon gillar honom.
Kim är lite annorlunda än dem andra, han klär sig annorlunda och tycker om lite mer "konstiga" saker.

En helg åker dem ut i skogen och övernattar, men allt går över styr och hemska saker händer. Kim har en väldigt stark vilja men hur länge räcker det till?

Jag tycker att denna boken är jätte bra, det är mycket bra förklarade känslor och man lever sig in i boken och får verkligen upp en bild i huvudet. I början är det svårt att komma in i boken och den är ganska svårläst. Så man får läsa mycket mellan raderna och tänka själv för att förstå, vilket jag tycker är bra.

1 kommentar:

  1. Väldigt roligt att du gilladen den Emelie. Castas ungdomsböcker tillhör de lite svårare som man behöver ge lite tid, tanke och ansträngning.

    SvaraRadera