torsdag 25 mars 2010

Linas Kvällsbok 2 813 m

Linas kvällsbok handlar om en "helt vanlig" tjej vid namn Lina, 15 år. Enligt henne är hon på något vis onormal för att hon är oskuld, okysst och oerfaren. I och med det vill hon ändra på det; genom att bli tillsammans med hockeyspelaren Danne som är äldre än Lina och mer erfaren. Egentligen gillar hon inte Danne, men för att kunna vara lika tuff som alla andra (som exempelvis hennes bästa vän Thea som är väldigt populär bland killarna) så blir hon ihop med Danne trots hennes innersta motvillighet.

Carro, Thea och Malin är hennes så kallade bästa kompisar. Vid vissa tillfällen är exempelvis Thea väldigt elak mot henne och dessutom har hon svikit Lina flera gånger. Lina är förälskad i en "skit-sjua" som anses vara töntig. Han heter Ivar och är en helt nyinflyttad kille. Inte har han ett speciellt fint utseende, eller en fin stil enligt de flesta andra på hennes skola. Men enligt Lina är han en ängel. Vad som händer mellan Danne och Lina, eller Lina och Ivar får du läsa i boken!

1 kommentar:

  1. Tyckte du att det var en bra bok? Är det första delen eller är det utgåvan med del ett och två tillsammans som du läst?

    SvaraRadera