fredag 5 mars 2010

(o) Planerat bröllop: 788m

Boken handlar om Manny och börjar när han är 13. Han är medlem i en rasistisk punjabisk familj som inte tycker om att han har vita och svarta vänner. En dag när han är 14 år så säger hans pappa till honom att han ska gifta sig när han är 17 och har gått ut skolan. Med en tjej som han aldrig har träffat, för att hon ska få stanna i England och för att han pappa är skyldig hennes pappa en tjänst. Detta är helt otänkbart för Manny och han tänker att de omöjligt kan tvinga honom om han inte vill. När han är 15 inser han att de inte kommer ge sig så han bestämmer sig för att göra sig så olämplig som möjligt, vem skulle vilja ha en tjuv och rökare till svärson?

Jag tyckte om boken och trots att det var en allvarlig bok var den mycket rolig.


Bali Rai

3 kommentarer:

  1. Även denna bok handlar om kulturkrockar och det kan vara komiskt på håll men är ofta problematiskt om man är mitt i det.

    Mitt i din text står en ofullständig mening. "Med en tjej..." Skriv ihop med meningen innan eller fyll ut den.

    SvaraRadera
  2. Har själv inte läst boken men annat av samma författare. Vad är det som gör den bra tycker du? Tror du det förekommer arrangerade äktenskap i Sverige? Hur skulle du handlat i samma situation?

    SvaraRadera
  3. Bali Rai skriver om allvarliga ämnen men han är en rolig och humoristisk person som det är ett nöje att lyssna på om man får möjlighet. Men han pratar fortare än fort så det gäller att hänga med.

    SvaraRadera