torsdag 25 mars 2010

Dumpad 592meter

Boken handlade om Ahmed och hans familj som flyttar runt och han blir dåligt behandlad i familjen av sin pappa. Hans pappa slår honom och misshandlar honom, Ahmed blir sur och rymmer hemifrån. Sedan flyttar familjen till Norge. När dom nästan precis har kommit hem så ska mamman, Ahmed och hans lillebror på semester i Somalia till deras hemland. Ahmed tycker att detta är kul eftersom att han vet nästan inget om om sitt hemland.
När dom kommer dit så bor dom hos några folk som Ahmed aldrig har sett förut, dom är trevliga mot honom. Sen en dag sejer Ahmeds mamma att hon ska bort till stan lite längre bort för att leta efter släktingar, så Ahmed stannar hemma hos främlingarna. Men mamman kommer aldrig tillbaks.. Ahmed är dumpad! Främlingarna börjar att bli otrevliga mot honom och dom tillåter honom inte att snacka om Sverige till deras barn.

Boken var väldigt bra och jag tyckte att den var väldigt intressant att läsa. Men jag tycker samtidigt att det var läskigt att han blev dumpad där. Inser inte att man kan bli dumpad av sina föräldrar. Men annars var den väldigt bra!

1 kommentar:

  1. Ja visst är det konstigt att tänka sig att man skulle kunna lämna sitt barn sådär. Bra inlägg Tobias.

    SvaraRadera