torsdag 22 oktober 2009

Kimberlie-Äventyr på Nya Zeeland: 643

Kimberlie reser för första gången till Nya Zeeland, hennes pappas hemland, med sina föräldrar. Hon är djup fashinerad av naturen och klimatet men stämningen blir kuslig när hon gång på gång träffar en mystisk Maorie. Han verkar inte vilja henne något ont men hon är trots det skräckslagen och resan blir inte alls som hon tänkt sig. En morgon när hennes föräldrar sover bestämmer hon sig för att gå på upptäcksfärd men trillar ner i ett djupt hål. Flera andra människor och djur som inte kännt till marken har fallit ner och dött. Kimberlie överlever fallet men har stukat foten och kommer därför inte upp. Hon får oväntad hjälp som hon inte riktigt vet om hon verkligen vill ha...

Författaren till böckerna om Theo och Ramona, Kim M. Kimselius, har börjat på en ny serie. Jag tyckte inte denna boken höll samma klass som hennes böcker brukar ha, men den var definitivt läsvärd. Inte jättespännande men ändå bra och med fina miljöbeskrivningar.

3 kommentarer:

  1. kan ingen kommentera/lägga ett inlägg?

    SvaraRadera
  2. Var hör Kim hemma när hon inte är på NZ? Utspelar sig de andra böckerna på "hemmaplan" eller är de också utflykter till andra länder och kulturer?

    SvaraRadera
  3. Jag vet inte, detta är första boken i serien och jag har inte läst de andra. Annars bor hon i sverige

    SvaraRadera