söndag 11 oktober 2009

Jonas Eckel 414 m.


Författare: Karin Fossum
Jonas Eckel, med e. Det är så han presenterar sig. Jonas är 38 år, jobbar som lagerchef på ett lager och beskriver sig själv som väldigt noggrann.
En dag på lagret, kommer det in en kvinna med gröna ögon, lite knubbig och har en svag doft av nyrostat kaffe omkring sig. Jonas, blir för första gången i sitt liv förälskad. Kvinnan heter Lillian Ask och efter att hon tittat på ljusblå ljus på hans lager, säger han att han kan lämna av dem hos henne lite senare på kvällen.
Han kommer till adressen hon lämnade, hon öppnar och tar emot sina ljus.
Efter bara några veckor/månader bestämmer de sig för att gifta sig. Men om Jonas trodde att det skulle bli den bästa upplevelsen i sitt liv, trodde han fel...

Jag tycker att denna boken inte var så bra, den var trög, långtråkig och det enda stället där den var bra var på de sista sidorna. Den var svår att hänga med i och språket var svårt att uppfatta.
Men om man gillar komplicerade, svåra kärleksböcker så får man gärna läsa den.
Den är väldigt lättläst, bara 152 sidor.

5 kommentarer:

  1. Karin Fossum är mest känd som en av Norges största deckarförfattare. Hennes deckare är väldigt spännande och i äckligaste laget tycker jag.

    SvaraRadera
  2. Jo, fast tyvärr inte den här boken..

    SvaraRadera
  3. Du pratar lite emot dig själv. Du säger att den är svår att förstå och sedan att den var lättläst. Hur ska du ha det?:)

    SvaraRadera
  4. hehe, jag menar att den var lätt att läsa för att den bara hade 152 sidor men att spràket inte var lika lätt att uppfatta. Hehe, sorry..

    SvaraRadera