onsdag 4 november 2009

Under en himmel av glas: 334

David och Larissa råkar i ännu ett äventur och hamnar denna gången på en forskningsstation utanför Island efter att ha sökt ett stipendium om det. Nyfiken som hon är går Larissa ner i en U-båt när de får lite ledigt tid att se sig om. David tycker de ska gå upp igen vilket de inte hinner när U-båtens "förare" kommer och startar. David och Larissa gömmer sig i båten och när de har stannar och föraren går ut smiter de efter. De befinner sig 407 meter under vattenytan och kommer in i ett utrymme som de inte väntat sig att finna...

Detta är den 5:e (inte 4:e som min något virriga lillebror har skrivit) boken i serien om David och Larissa. Serien är skriven av Martin Widmark. Jag tycker denna serien är ganska annourlunda och den handlar till stor del om miljöpåverkningarna och olika forskare, men även om vanligt "skol- och tonårsliv". Jag tycker böckerna är enormt bra och rekomenderar dem till alla! Man borde åtminstone läsa 1:an; Antikvariat blå spegeln.

2 kommentarer:

  1. En modern bok verkar det som. Passar den för alla åldrar?

    SvaraRadera
  2. Ja nästan. Jag hörde av Martin Widmark att han är väldigt populärvetenskapligt intesserad och David och Larissa-serien är hans kanal för detta. Man lär sig mycket och får mycket att tänka på.

    SvaraRadera