tisdag 13 april 2010

Never let me go 850m

"Never let me go" handlar om den nu 31 åriga Kathy. Hon berättar i boken för oss om hur det var för henne att växa upp på ett internat för barn som henne. Hon är en sån som alla andra blir rädda för så fort de vet varifrån hon kommer. Inte för att hon är hemsk i sig själv för hon är verkligen en helt normal människa. Det de blir rädda för är hur hon och de andra av hennes slag blivit framställda. Är de verkligen som vi andra? Med själar och allt tror jag att de frågar sig. Men tillsammans med sina närmaste kompisar tar hon sig igenom även de svåraste stunder i livet.

"Never let me go" är skriven avKazuo Ishiguro och är väldigt speciell. Det finns väldigt tydliga tecken på att det är en science fiction bok som att det handlar om vetenskapliga utveklingar med mänskligheten och kränkningar mot ett visst folkslag. Fast problemet är att den utspelar sig någon gång 1960 talet och boken skrevs 2005 och science fiction brukar ju beskriva framtiden inte förritiden fast med framtidens utveckling i vissa delar. För all utveckling som man hade då har man med i boken också men det är den mänskliga forskningen som ligger mycket längre fram än vad vi har idag. Även om boken var ganska svårläs så var det en mycket bra bok och väl värd att läsa för alla som vill ha lite utmaningar och är redo för "vuxenspråk".

1 kommentar:

  1. Du har verkligen visat är du är färdig för vuxenspråket Matilda. Det här är ingen lätt bok, men i mitt tyckte en väldigt bra och intressant bok.

    SvaraRadera