tisdag 6 april 2010

Jack Uppskäraren 359 m

"Jack Uppskäraren" var en man som satte Londons East End i skräck år 1888. Han gav sig på prostituerade kvinnor och skar av deras halsar. I vissa fall skar han de så mycket att det var svårt att indentifiera kvinnorna efter anfallet och i vissa fall tog han ut tarmarna på kvinnorna och lade de på den döde kvinnans högra axel och tog sedan vissa organ från kvinnan.
I den här boken läser man om polisens arbete, teorier, gärningsmannaprofiler och brottplatsfoton. Man får även se bårhusfotografier av offren och polisens misstänkta personer år 1888. Med allt det här, har ingen ändå kommit på vem Jack Uppskäraren verkligen var.

Den här boken tyckte jag var väldigt intressant. Det är hemskt att sånt här har hänt på riktigt och man inser hur sjuk den här världen verkligen var och är fortfarande idag. Men den var verkligen intressant och den var bra. Riktigt bra. Lite trist bara att folk försökt lösa mysteriet om vem Jack Uppskäraren var utan resultat men eftersom att DNA inte fanns på 1800-talet så blev det lite svårare för polisen att fånga honom. Men som sagt den var BRA och jag tycker kanske inte att alla ska läsa den, bara de som tycker det är intressant med brott, mord och sånt kanske inte för yngre men definitivt för äldre.

Skriven av Glenn Lauritz Andersson.

1 kommentar: