torsdag 9 december 2010

Pojken i randig pyjamas 356m

Det handlar om en kille som heter Bruno som är nio år. Han verkar ha ett perfekt liv i Berlin. Han har tre bästa kompisar, han har något att göra... ja ett typiskt barn liv. Men när familjen flyttar till Auschwitz så förstör det hans liv (enligt honom) han förlorar sina tre bästa vänner. De flyttar till i utkanten av staden Auschwitz. Allt han kan se är de olyckliga "de så kallade icke människor" och soldater. Bruno försöker göra allt han kan göra för att flytta tillbaka till Berlin. Så han snackar med hans pappa om hur olycklig har blivit, men hans pappa sa att han (hans pappa) har ett livs viktigt jobb och det finns här i Auschwitz. Hans föräldrar har sagt åt honom att inte gå nära stängslet (stängslet till koncentrationslägret som han kan se utanför huset, men som han inte vet vad det är). Så en dag när bruno är riktigt uttråkad så går han till stängslet, men han går inte över. Han fortsätter bara och går längs stängslet. Han går i flera timmar utan att se en enda person, men efter ett tag så ser han ett barn i hans ålder. De börjar snacka och enligt Bruno så blir pojken han snackar med hans enda och bästa kompis. Problemet är bara att Bruno får egentligen inte vara nära stängslet och pojken han träffade var inne i koncentrationslägret.

Jag tycker att boken är helt ok. Den är lättläst med inte för många sidor. Boken förklarar inte miljön jätte bra, det gäller att man tar åt sig faktan som sägs i boken och sedan kan man se en egen bild av hur miljön ser ut. Jag ger boken 3/5.

2 kommentarer:

  1. Hej Andre. Bra att du tyckte boken var ok och du gör en intressant egen reflektion tycker jag. Men du har lagt inlägget på fel blogg. Jag räknar in sträcka men säg till din lärare var du har lagt inlägget. ;-)

    SvaraRadera